Podpořte MOLO Lipno v soutěži STAVBA ROKU 2023!

Fondy investiční společnosti INVESTIKA se podílejí na projektu MOLO Lipno Resort. Tento urbanisticky, architektonicky a technologicky unikátní projekt vytváří nové centrum obce Lipno nad Vltavou a do turisticky oblíbené lokality lipenské přehrady přináší rovněž špičkovou gastronomii –zážitkovou restauraci a bar nad hladinou Lipna spolu s cukrárnou a bistrem, to vše pod vedením renomovaného šéfkuchaře Davida Šaška.

Poté, co apartmánová část projektu zabodovala v loňském zápolení o stavbu roku a soutěži Best of Realty, nyní můžete v anketě STAVBA ROKU 2023 podpořit samotné „srdce“ projektu150 metrů dlouhé molo s vyhlídkovou restaurací. Pochozí molo nad hladinou Lipna se od svého otevření pro veřejnost v červenci 2022 pyšní přívlastkem „nejdelší vnitrozemské molo ve střední Evropě“.

Zásadní technologickou výzvou navržené konstrukce bylo pilotové založení na dně vodní nádrže a montáž hrubé stavby v průběhu zimních měsíců při zamrzlé hladině jezera. Namísto původně zamýšleného suchého doku bylo zvoleno alternativní řešení výstavby. To spočívalo v rychlé montáži prefabrikované konstrukce z dočasného kamenného valu, který se odtěžoval z vody v průběhu montáže nových konstrukcí a později byl recyklován ve venkovních komunikacích projektu. Výsledkem byla značná ekonomická úspora, bezpečnější a kvalitnější výstavba betonové konstrukce nad vodou v zimním období a menší environmentální dopad na okolní přírodu.

Předem děkujeme za všechny hlasy pro projekt, jenž zhmotňuje filosofii společnosti INVESTIKA: vedle zhodnocování peněz svěřených jí investory klást rovněž důraz na společenský a ekologický přesah projektů, jež financuje. Zvelebováním veřejného prostoru INVESTIKA zlepšuje životní podmínky v dané oblasti. Díky nárůstu její návštěvnosti zase zvyšuje hodnotu své investice a zajišťuje dodatečný výnos pro své investory.